Seglingskurs Stockholms skärgård fortsättning


Seglingskurs Stockholms skärgård fortsättning

Kurstillfällen fortsättningskurs 2020:

21-24 maj, 4 dagar, mixad grupp (fullbokad)

29-31 maj, 3 dagar, för kvinnor

12-14 juni, 3 dagar, mixad grupp (fullbokad)

10-12 juli, 3 dagar, för kvinnor

21-23 augusti, 3 dagar, mixad grupp (fullbokad, väntelista finns)

Seglingskurs i Stockholms skärgård – fortsättningskurs, för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under tre eller fyra dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Du bor ombord och ni är endast fyra deltagare ombord. Om du har Förarintyg kan du efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Vem kan gå kursen?

Denna seglingskurs är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trim-möjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller kunskaper motsvarande dessa intyg.

Kursinnehåll

(Under hela seglingskursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar.) OBS UNDER TID DÅ MYNDIGHETERNA PÅ GRUND AV DET RÅDANDE LÄGET MED CORONA-VIRUSET STÄLLER KRAV PÅ FÖRETAG ATT MINSKA SMITTSPRIDNING KOMMER VÅRA KURSER ATT FÖRLÄGGAS TILL DAGTID OCH DU KOMMER ALLTSÅ BEHÖVA HA EGET BOENDE I LAND/I STOCKHOLMSOMRÅDET. VI SEGLAR VARJE DAG TUR OCH RETUR DALARÖ. KURSPRISET SÄNKS MED 500 KR FÖR ATT KOMPENSERA FÖR OLÄGENHETEN. HAR DU LÄNGRE RESVÄG HEM HAR VI VISSA BEGRÄNSADE MÖJLIGHETER ATT ERBJUDA BOENDE I LAND.

Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under denna seglingskurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Kursmål

Målet med denna seglkingskurs är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Om båtarna

Du seglar och bor på en välutrustad och bekväm båt.  Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer.

Utöver Linjett 35 använder vi även en fin Dufour 34 Performance, en Bavaria 34 och ibland en Beneteau Oceanis 40. Våra instruktörer Per, Thomas, Ann och Eva har alla sjöbefälsexamen klass 8 och lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling. Vi seglar våra egna båtar, så vi känner dem väl!

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga…

Båten är utrustad med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor. Läs mer om våra båtar här!

Boka din plats här redan idag!

Om du vill se hur en seglingskurs går till (nybörjarkurs) kan du se en film gjord av Niklas Krantz här.


« | »