Seglingskurs – Steg 2

Seglingskurs – Steg 2

Seglingskurs – Steg 2

sailing course

Seglingskurs steg 2 – fortsättning

Seglingskurs i Stockholms skärgård – fortsättningskurs, för dig som behärskar grunderna i segling eller har gått en nybörjarkurs. Under tre eller fyra dagar går vi igenom hantering och trimning av kölbåt under skiftande förhållanden. Vi genomför kursen coronasäkert, sover inte i båtarna och ni är endast fyra deltagare ombord. Om du har Förarintyg eller motsvarande kunskaper kan du efter kursen examineras för seglarintyg steg 2.

Vem kan gå kursen?

Denna seglingskurs är lämplig för dig som har varit med som gast en del utan att ta eget ansvar, eller om du seglat en del men känner att du vill få mer kläm på hur man egentligen gör för att få båten att segla bättre och snabbare. Vi går igenom alla trim-möjligheter och övar mera på att segla och manövrera självständigt. Vi övar på olika typer av tilläggningar, för motor och för segel, och precis som på steg 1 är säkerhetsfrågor en viktig bit. För att få avlägga provet för Seglarintyg steg 2 ska du ha Seglarintyg steg 1 samt Förarintyg, eller kunskaper motsvarande dessa intyg.

Kursinnehåll

Du lär dig mer om hur man planerar sin seglingsrutt utanför farlederna och hur man hittar en säker natthamn och lägger till med hänsyn till de rådande omständigheterna. Vi går igenom mer om väder och säkerhet ombord och lär oss hur man trimmar seglen säkert för olika vindstyrkor och vindriktningar.

Under denna seglingskurs får alla gott om tid att öva på alla moment, och dessutom uppleva den vackra södra skärgården. Det är nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö.

Kursmål

Målet med denna seglingskurs är att du ska klara av att självständigt hantera en normalstor segelbåt under olika väder- och vindförhållanden. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 2 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 3, radarintyg, kanalintyg osv. När du har tagit Kustskepparintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 3, den avancerade kursen i segling.

Om båtarna

Du seglar och bor på en välutrustad och bekväm båt mellan 34 och 40 fot.

De flesta av våra instruktörer har sjöbefälsexamen klass 8 och lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling. Vi seglar våra egna båtar, så vi känner dem väl!

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga…

Båtarna är utrustade med varmdusch ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor. Läs mer om våra båtar under menyn Om våra båtar.

BOKA DIN PLATS HÄR OCH NU!

Om du vill se hur en seglingskurs går till (nybörjarkurs) kan du se en film gjord av Niklas Krantz här.

Information

Kursen startar kl 09.00 på Dalarö, Askfatshamnen, och avslutas på samma plats kl 17.00 den tredje/fjärde dagen. Vi seglar varje dag t o r Dalarö. Avgiftsbelagd parkering finns.

Pris per person:
Tre dagar 5995 kr
Fyra dagar 7295 kr

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning, resterande belopp betalas senast 30 dagar innan kursstart.

I priset ingår:
Lån av uppblåsbar flytväst samt vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
Bränsle
Instruktör
Kurslitteratur – skickas ut i förväg
Vi garanterar att du får tillräcklig tid att öva – vi tar maximalt fyra kursdeltagare (fem på vår stora 40-fotare).

Tillkommer:
Matkostnad, catering ca 160 kr/dag, frivilligt, betalas på plats

Kostnad för examination, 350 kr +50 kr för intygsbok om du inte redan har en (frivilligt att skriva provet!)
Eventuellt avbeställningsskydd, 6 % av kurspriset

Vi håller ungefär samma priser som andra seglarskolor och garanterar en kvalitet som tål att jämföras!

HÄR KAN DU SE VILKA KURSTILLFÄLLEN SOM FINNS OCH BOKA DIN PLATS!