Prova-på-segling

Sunset tour 7

Vill du testa att segla med kölbåt? Vill du släppa tankarna fria efter en dag på jobbet? Häng med på Prova-på-segling!

Du bokar en plats ombord på en av våra båtar och får uppleva Stockholms vackra södra skärgård för en kväll.

Så funkar det

Prova-på-segling är perfekt om du vill testa om segling är något för dig, eller om du längtar efter att andas skärgårdsluft under några timmar efter jobbet. Du bokar en plats ombord på en av våra båtar, tar dig ut till Dalarö och hänger med. Inga förkunskaper krävs och du är med och seglar båten så mycket du vill, eller tar det bara lugnt i sittbrunnen. Vi håller med flytvästar och seglarställ, och ordnar med en enkel kvällsmacka.

Om våra båtar och instruktörer

När du seglar med Vind o Vatten möter du engagerade skeppare som äger båtarna de seglar och som har en nära relation till Stockholms skärgård. Vi innehar Sjöbefälsexamen klass 8 och har lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling.

Du seglar på en välutrustad och bekväm båt, med gott om plats i sittbrunnen och under däck. Med sina 35-36 fot är våra båtar roliga och lätta att segla utan att vara alltför livliga, och storleken gör dem väl anpassade för skärgårdssegling. Vi har vind- och vattentäta sjöställ att låna ut till alla deltagare, liksom givetvis flytvästar. Att vi seglar våra egna båtar innebär att vi känner dem väl!

Läs mer om våra båtar och våra instruktörer!

Hitta till oss

Prova-på-seglingarna utgår från Askfatshamnen i Dalarö i Stockholms södra skärgård och dit tar du dig enkelt med bil eller pendeltåg och buss från Stockholm. Buss 839 mot Smådalarö går kl 18.17 från Handens station och är framme 18.51 vid Dalarö torg. Därifrån är det 10 min promenad till Askfatshamnen. Tillbaka går bussen 21.45 och är framme 22.17 i Handen.

Fullständig färdbeskrivning hittar du här.

 

Välkommen ombord!

Information

Tid: 19.00-21.30

Datum: 16 juni, 30 juni, 19 juli

Plats: Askfatshamnen i Dalarö

Pris: 995 kr/person

I priset ingår:

  • Skeppare och båt
  • Lån av flytväst, vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Bränsle
  • Enkel kvällsmacka

Tillkommer:

  • Eventuellt avbeställningsskydd, 6 % av priset

Vid färre än två anmälningar kan seglingen ställas in och i så fall återbetalas avgiften.

Vind o Vatten uppfyller alla krav på båtar och skeppare som ställs av Transportstyrelsen och andra myndigheter. Våra deltagare och gäster är försäkrade under segling med oss och alla får låna seglingskläder och flytvästar. Skepparna seglar sina egna båtar och majoriteten av oss är kvinnor. Välkommen till en unik seglingsverksamhet!