Privat seglarkurs

Sunset tour 3

Privat seglarkurs

Vill du lära dig segla på egen hand, ihop med din familj eller med dina vänner? Vill du bestämma själv vad du vill öva på? Då är det en bra idé att boka en privat seglarkurs!

Du hyr båt och instruktör av oss och du/ni bestämmer själva vad ni vill lära er och på vilket sätt, i samråd med oss. Vi kan också lägga upp kursen enligt de mallar som finns för steg 1-3, se dessa kurser för mer info.

Vem kan gå kursen?

Alla vuxna och ungdomar från 16 år som vill segla och lära sig!

Kursinnehåll

Våra båtar ligger alla i Stockholms skärgård och därmed är det enkelt att träna på skärgårdssegling och navigering. Under en privat seglarkurs väljer själv vad du vill fokusera på: Kanske behöver du hjälp att komma ut med en båt för första gången? Eller så vill du lära dig mer om hur du trimmar segel för att kunna segla snabbare och säkrare? Eller genomföra en regelrätt seglarkurs steg 1, 2 eller 3 tillsammans med familjen eller med vänner? Eller så fokuserar vi helt på spinnakersegling. Eller segling i mörker. Eller manövrering i hamn. Det är du som väljer!

Kursmål

Målet med kursen är att du ska ha lärt dig just det du själv ville fördjupa dig i – och vi tror och hoppas att du till och med kommer lära dig mer än du själv anade.

Hur lång tid tar det att lära sig segla?

Det är helt individuellt, vi är alla olika när det gäller ny kunskap. Under en seglingskurs får du en introduktion till seglingen och redskap att förstå och hantera dess hemligheter, men verkligt praktiskt kunnande där du kan hantera en båt självständigt förutsätter längre tids träning på egen hand. Däremot gör kursen dig klar för att sätta igång med den träningen!

Om du vill genomföra en seglingskurs på nybörjar- eller fortsättningsnivå med målet att ta Seglarintyg steg 1 eller 2, rekommenderar vi för två personer att ni bokar två dagar. Är ni fler bokar ni tre dagar. Maximalt kan ni vara fem personer ombord på en privat kurs.

Om ni enbart vill ha en kort introduktion till segling så går det jättebra att boka bara en dag.

Om våra båtar och instruktörer

När du seglar med Vind o Vatten möter du engagerade instruktörer som äger båtarna de undervisar på och som har en nära relation till Stockholms skärgård. Vi innehar Fartygsbefälsexamen klass 8 och har lång erfarenhet av såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling.

Du seglar på en välutrustad och bekväm båt, med gott om plats i sittbrunnen och under däck. Med sina 35-36 fot är våra båtar roliga och lätta att segla utan att vara alltför livliga, och storleken gör dem väl anpassade för skärgårdssegling. Vi har vind- och vattentäta sjöställ att låna ut till alla deltagare, liksom givetvis flytvästar. Att vi seglar våra egna båtar innebär att vi känner dem väl!

Läs mer om våra båtar och våra instruktörer!

Boende och mat

Våra kurser genomförs på dagtid, dvs du bor inte ombord i våra båtar. Vi kan hjälpa till att hitta boende på Dalarö eller i närheten, om du inte har möjlighet att bo hemma under kursen.

Lunch tar du med själv eller beställer genom oss. Kaffe/te och någon form av fikabröd bjuder vi på.

 

Välkommen ombord!

 

{

Seglarkurs steg 3 med Anna Drougge på Isola
Riktigt bra kurs med otroligt kompetenta ledare. Lärde mig enormt mycket och kan varmt rekommendera kursen seglarintyg steg 3!
04/09/2022

5
Matthias T
{

Vansinnigt kul och lärorik seglingskurs
Jag och min man har varit på 2 dagars privat seglingskurs med bästa Karin på Isola. Karin ledde oss genom kursen med stadig hand och tydlig kommunikation. Hon är en superinstruktör!!! Vi lärde oss massor och hade fantastiskt kul. Jag ser fram emot nästa gång 🙂
29/07/2022

5
img 9238
Malin C
{

Privat seglarkurs med Karin
Tonårsdöttrarna gick privatkurs med Karin på 36-fotaren Isola. Vilka fantastiska dagar de fick! Karin är engagerad, kunnig, pedagogisk och lugn. Helt otroligt vilken kompetensutveckling tjejerna fick, då nivån anpassades efter deras förkunskaper. De har nu en enormt stabil grund att stå på. Stort tack – kurser med Karin och Vind och Vatten rekommenderas varmt både for nybörjare och utvecklingssugna seglare.
25/07/2022

5
Seglarkurs på Isola
Dominique F
{

Seglarkurs steg 1 med Karin
Det var tre fantastiska seglingsdagar. Med en pedagogisk och inkännande skeppare som lärde mig massor. Rekommenderas varmt!
17/07/2022

5
IngMari C
{

Seglarkurs steg 2 med Ulrika
Ett fantastiskt sätt att lära sig mer om segling, manövrering av segelbåten, trimning av segel i olika seglingsätt. Samtidigt tid att njuta av seglingen och naturupplevelsen. Enastående bra skeppare med riklig erfarenhet och en entusiastisk coach för oss som seglade.
03/07/2022

5
Patrik S
{

Seglarkurs för nybörjare med Karin
Otroligt lärorikt och roligt. Mitt seglar-jag har fått självförtroende.
03/07/2022

5
Lisa E
{

Privat seglarkurs
Ulrika var en mycket trevlig skeppare som gav utrymme och självkänsla för oss nybörjare.
17/06/2022

5
Lennart och Eva
{

Seglingskurs steg 2 med Ulrika
En fantastiskt bra seglingskurs med världens bästa lärare!
12/06/2022

5
Jonna K
{

Toppenkurs!
Gått seglingskurs med Birgitta som ledare, kände oss fantastiskt väl omhändertagna och fick verkligen lära oss massor! Båten, planeringen, momenten i utbildningen, allt jättefint och väldigt genomtänkt. Kan varmt rekommendera Vind o Vatten för dig som vill lära dig segla!
15/05/2021

5
capture d’écran 2022 08 04 à 09.56.16
Petter T
{

Seglingskurs för nybörjare
Hade fantastiskt väder och en superbra instruktör. Hade turen med varierande vindar att förhålla oss till och strålande sol. Gick igenom många moment, väldigt lärorikt. Över förväntan!
20/05/2020

5
Nourdjan C

Information

Kontakta oss gärna innan du bokar för att stämma av omfattning och innehåll på kursen. 

Plats:
Vi utgår från Dalarö.

Tid:
Ramtiden är 9.00-17.00 under en, två eller tre dagar, men vill du segla under andra tider så anpassar vi efter dina önskemål.
Säsongen pågår från maj till september.

Priser:
7 995 kr/dag (8 tim) för 2 personer
För varje ytterligare person: 925 kr/dag

I priset ingår:

  • Lån av flytväst, vind- och vattentätt sjöställ med jacka och byxor samt seglarhandskar
  • Bränsle
  • Instruktör
  • Tid att öva – på en privat kurs tar vi max fem deltagare och garanterar att du får tillräckligt med tid för de olika momenten

Tillkommer:

  • Mat: Antingen tar du med egen lunchlåda eller så kan du beställa lunchsallad från Dalarö Bageri för ca 170 kr/dag. Salladen bokas direkt med din skeppare.
  • Om du vill läsa in dig i förväg så rekommenderar vi att du beställer boken ”Segla kölbåt” på den här länken.
  • Om du vill skriva prov för Seglarintyg tillkommer 350 kr för examination. Intyget registreras i appen ”NFB Båtintyg” som kostar 75 kr att ladda ned, se mer info här.

Vi garanterar en kvalitet som tål att jämföras!