Om Vind o Vatten

Vind o Vatten erbjuder skeppar-/instruktörsledda seglingsupplevelser och seglarkurser för enskilda, familjer, turister och mindre grupper.

Vi seglar bekväma och välutrustade båtar från 34 till 36 fot. Vi erbjuder även coachning och träning på din egen segel- eller motorbåt.

Vind o Vatten ägs och drivs sedan starten 2005 av Birgitta Silfverhielm, en mycket erfaren och välutbildad seglare och instruktör/seglingscoach, som varit i branschen sedan 1987. I teamet som driver Vind o Vatten finns också Ulrika Lewander och Karin Modigh, som från och med 2022 har ansvar för bokningar respektive marknadsföring och dessutom utför många av våra seglingsuppdrag. Vårt team av skeppare, instruktörer och coacher består nu av ca 10 kvinnor och män – faktiskt flest kvinnor!

Vi erbjuder olika typer av seglingsturer – allt från kortare dag- eller kvällsseglingar till seglingsturer med övernattning som sträcker sig över flera dagar. Vi vänder oss mestadels till familjer och mindre grupper. Båtarna har plats för en till sju gäster på dagsturer och upp till fem övernattande.

Våra seglarkurser bedrivs i tre olika former: schemalagda kurstillfällen som du kan anmäla dig till (där vissa är reserverade för kvinnor och då alltid med kvinnlig instruktör), privata seglarkurser där du/ni hyr hel båt med instruktör och väljer datum själva, samt coachning/kurs på din egen båt.

Vi utgår vanligen från Dalarö, men ibland även från Åva (strax norr om Dalarö) eller Svinninge Marina, samtliga med direkt tillgång till Stockholms fina skärgård med alla sina öar och vikar. Det tar mindre än en timme att komma till våra båtar från Stockholms centrum och det går också bra att nå oss med kommunala färdmedel.

Vi som driver Vind o Vatten månar om att förmedla naturnära upplevelser med ett personligt bemötande. Alla våra skeppare har en nära relation till Stockholms skärgård och eftersom vi seglar och instruerar på våra egna båtar så känner vi dem väl. Till oss är du välkommen oavsett om du aldrig har satt din fot på en segelbåt eller om du vill bli en bättre kappseglare!

 

Varmt välkommen ombord!

/Birgitta, Karin och Ulrika

 

 

 

Vind o Vatten uppfyller alla krav på båtar och skeppare som ställs av Transportstyrelsen och andra myndigheter. Våra deltagare och gäster är försäkrade under segling med oss och alla får låna seglingskläder och flytvästar. Skepparna seglar sina egna båtar och majoriteten av oss är kvinnor. Välkommen till en unik seglingsverksamhet!