Om Vind o Vatten

Om Vind o Vatten

Om Vind o Vatten

Vind o Vatten erbjuder skeppar-/instruktörsledda seglingsupplevelser och seglingskurser för enskilda, familjer, turister och mindre grupper.

Vi seglar moderna och bekväma båtar från 34 till 36 fot. Vi erbjuder även coaching och träning på din egen segel- eller motorbåt.

Vind o Vatten ägs och drivs sedan starten 2005 av Birgitta Silfverhielm, en mycket erfaren och välutbildad seglare och instruktör/seglingscoach, som varit i branschen sedan 1987. I teamet som driver Vind o Vatten finns också Ulrika Lewander och Karin Modigh, som från och med 2022 har ansvar för bokningar respektive marknadsföring och dessutom utför många av våra seglingsuppdrag. Vårt team av coacher, skeppare och instruktörer består nu av ca 10 kvinnor och män – faktiskt flest kvinnor!

Vi erbjuder olika typer av seglingsturer – från kortare kvällsseglingar till seglingsturer för grupper och familjer som sträcker sig från en halv dag till flera dagar. Så länge pandemin råder bokar vi seglingar med övernattning i begränsad omfattning och endast för familjer. Båtarna har plats för en till sju gäster på dagsturer och upp till fem övernattande.

Våra seglingskurser bedrivs i tre olika former: schemalagda kurstillfällen som du kan anmäla dig till (där vissa är reserverade för kvinnor och då alltid med kvinnlig instruktör), privata seglingskurser där du/ni hyr hel båt med instruktör och väljer datum själva, samt coachning/kurs på din egen båt.

Vi utgår vanligen från Dalarö, men ibland även från Åva (strax norr om Dalarö) eller Svinninge Marina, samtliga med direkt tillgång till Stockholms fina skärgård med alla sina öar och vikar. Det tar mindre än en timme att komma till våra båtar från Stockholms centrum och det går också bra att nå oss med kommunala färdmedel.

 

Varmt välkommen ombord!

/Birgitta, Karin och Ulrika