Om Vind o Vatten

Om Vind o Vatten

Om Vind o Vatten

Vind o Vatten erbjuder skeppar/instruktörsledda seglingsturer och seglingskurser för enskilda, familjer, turister och mindre grupper. Vi seglar moderna och bekväma båtar från 34-50 fot. Vi erbjuder även mindre båtar för privat instruktion och uthyrning.

Vind o Vatten ägs och drivs av Birgitta Silfverhielm, en mycket erfaren och välutbildad seglare och instruktör/seglingscoach. Vårt team av coacher, skeppare och instruktörer består av 5-10 kvinnor och män – fler kvinnor än män.  Båtarna har plats för en till tio gäster på dagturer, beroende på storlek. Med anledning av den rådande pandemisituationen bokar vi för närvarande inga övernattningsturer.
Vår hemmahamn är Askfatshamnen på Dalarö, med direkt tillgång till Stockh0lms södra skärgård med alla sina öar och vikar. Det tar mindre än en en timme att komma ut hit från Stockholms centrum och det går också bra att resa hit med kommunala färdmedel. Vi startar ibland våra turer även från andra tillgängliga hamnar i Stockholms södra och mellersta skärgård. 

Vi erbjuder olika typer av seglingsturer – från kortare kvällsseglingar till seglingsturer för grupper och familjer som sträcker sig från några timmar till – när pandemin är över – flera dagar.

Våra seglingskurser bedrivs i tre olika former; särskilda kurstillfällen du kan anmäla dig till (där vissa är reserverade för kvinnor och då alltid med kvinnlig instruktör), privata seglingskurser där du/ni hyr hel båt med instruktör, samt coaching/kurs på din egen båt.

Vind o Vatten startades 2005, och tar numera emot gäster från hela världen.

Varmt välkomna ombord!

/Birgitta

Skipper, owner, instructor