Minimalistisk segling

Minimalistisk segling

Minimalistisk segling

Soling

Segla utan motor och instrument – bara ren segling!

Kursen i Minimalistisk segling vänder sig i första hand till dig som vill uppleva den enkla, okomplicerade seglingen, det som är själva grunden i upplevelsen av att förflytta sig med hjälp av vinden.

Idén till den här kursen handlar om att närma oss själva kärnan i varför det är så härligt att segla, det som vi tror ligger närmast vad våra sinnen njuter av och längtar efter.
Att se den lilla krusningen på vattenytan som berättar att vi snart får lite mer vind, höra ljudet av porlande vatten runt båten eller känna doften av skog och växter när vi passerar riktigt nära land.

Eller kanske den knepiga och roliga kryssbogen genom ett trångt sund som lockar fram spänning och utmaning. Där vi belönas rikligt med både glädje och stolthet efter att vi tagit oss igenom sundet och kanske ropar;”En gång till!”

Listan kan göras lång och det finns en outtömlig källa av njutning, äventyr, spänning som bara väntar på att bli upptäckt.

Du får segla en Soling – en båt som är 8,6 m lång men mindre än 2 m bred. Snabb för sin storlek, rolig att segla och känd som OS-klass under många år. Per Karlsén som leder er genom seglingens konster är också långseglare och livsnjutare och dessutom certifierad coach. Läs mer om Solingen och om Per under ”Om våra båtar” och ”Om våra skeppare”!

 

Vem kan gå kursen

Kursen är öppen för alla. Du behöver inga förkunskaper.

 

Kursinnehåll

Innehållet bestäms i samråd med dig och utifrån dina behov och vår kursledare kommer att anpassa dagen efter vad som står på önskelistan.
Generellt har kursen två syften. Det ena handlar om upplevelsen av den enkla, nära seglingen.
Det andra syftet är att träna manövrering, och du kommer att lära dig olika tekniker och metoder för att hantera båten för segel.
Om du är en av de som vill lära dig manövrera en båt helt på egen hand så är det här ett mycket bra tillfälle för att skaffa dig dels de kunskaper som kan behövas men också faktiskt kunna öva i trygg miljö innan du tar steget själv.

Har du andra önskemål om något speciellt du vill ha ut av kursen så är vi bara en fråga bort.

 

Kursmål

Ett av målen med kursen är att visa hur man kan segla på ett lite enklare sätt.
Ett annat är att vi kommer att öva praktiskt på hur man kan manövrera sin båt under segel.
Slutligen kommer vi jobba för att du går iland entusiastisk, nöjd och trygg i vetskapen att du klarar mer än vad du kanske tror.

Information

Innehåll:

Kursen läggs upp i samråd med dig och vi vill så klart höra dina önskemål. Minsta tid att boka är en heldag. Båten finns i Nynäshamn och det är där vi börjar och slutar vår dag.

Pris:
Pris inklusive skeppare är 5500 kr/dag (8 tim) inkl 1-2 personer.

Bokningsavgift 1000 kr betalas i samband med bokning, resterande belopp betalas senast 30 dagar innan kursstart.

I priset ingår:
Lån av flytväst
Fika

Ett eller flera stopp i naturhamn för lunch, fika, bad

Tillkommer:
Matkostnad (om ni inte väljer att ta med egen lunch), ca 160 kr per person, betalas på plats
Eventuellt avbeställningsskydd, 6 % av kurspriset

Sänd oss ett mail för att anmäla intresse för privat seglingskurs!