Segling är att vara tillsammans

– att uppleva och lära tillsammans

Vi gillar att lära dig segla

och vi gör det på dina villkor

I världens vackraste skärgård

finns det öar till alla

Segling gör dig lycklig!

Seglingsupplevelser och kurser med Vind o Vatten

Vind o Vatten erbjuder seglingsupplevelser för enskilda, familjer och
mindre grupper.

Vi har vår bas med
skeppare och båtar
på Dalarö
i Stockholms
vackra södra skärgård.

 

Välkommen till Vind o Vatten!

Vill du ut och njutningssegla med familj eller vänner, men saknar båt och kanske även kunskaper om hur man gör? Då kan du boka en av våra båtar med skeppare, för kortare eller längre turer. Kunskaper kommer på köpet!

Vill du istället verkligen lära dig segla så har vi både kurser riktade specifikt till kvinnor, med kvinnliga skeppare, och kurser för mixade grupper. Du kan också boka en båt med instruktör för en privat kurs! Alternativt kommer vi till din egen båt och hjälper dig precis där du är i din utveckling.

Vi har dels det uppskattade konceptet med dagseglingar med utgångspunkt i Dalarö, dels kurser och turer med boende ombord och övernattning i naturhamn.

Majoriteten av skepparna och coacherna i Vind o Vatten är kvinnor och vi äger båtarna vi seglar.

Välkommen till en unik seglingsverksamhet!

Seglingsturer

Utforska skärgården med våra
båtar och skeppare

Seglarkurser

Du lär dig segla i grupp,
max 4 deltagare

Privat seglarkurs

Lär dig segla tillsammans
med dina närmaste

Coachning

Kurs på din egen segelbåt

Recensioner

{

Seglarkurs steg 3 med Anna Drougge på Isola
Riktigt bra kurs med otroligt kompetenta ledare. Lärde mig enormt mycket och kan varmt rekommendera kursen seglarintyg steg 3!
04/09/2022

5
Matthias T
{

Segling med övernattning
Fantastisk segling med Karin Modigh som var otroligt lyhörd och omtänksam och anpassade seglatsen till både barnens och de vuxnas behov och önskningar. En oförglömlig seglats till Huvudskär!
13/08/2022

5
Eva M
{

Vansinnigt kul och lärorik seglingskurs
Jag och min man har varit på 2 dagars privat seglingskurs med bästa Karin på Isola. Karin ledde oss genom kursen med stadig hand och tydlig kommunikation. Hon är en superinstruktör!!! Vi lärde oss massor och hade fantastiskt kul. Jag ser fram emot nästa gång 🙂
29/07/2022

5
img 9238
Malin C
{

Coachning med Cilla
Mycket lärorikt och gav inspiration för en mer aktiv segling. Trevlig och kunnig coach.
25/07/2022

5
Tommy
{

Privat seglarkurs med Karin
Tonårsdöttrarna gick privatkurs med Karin på 36-fotaren Isola. Vilka fantastiska dagar de fick! Karin är engagerad, kunnig, pedagogisk och lugn. Helt otroligt vilken kompetensutveckling tjejerna fick, då nivån anpassades efter deras förkunskaper. De har nu en enormt stabil grund att stå på. Stort tack – kurser med Karin och Vind och Vatten rekommenderas varmt både for nybörjare och utvecklingssugna seglare.
25/07/2022

5
Seglarkurs på Isola
Dominique F
{

Seglarkurs steg 1 med Karin
Det var tre fantastiska seglingsdagar. Med en pedagogisk och inkännande skeppare som lärde mig massor. Rekommenderas varmt!
17/07/2022

5
IngMari C
{

Seglarkurs steg 2 med Ulrika
Ett fantastiskt sätt att lära sig mer om segling, manövrering av segelbåten, trimning av segel i olika seglingsätt. Samtidigt tid att njuta av seglingen och naturupplevelsen. Enastående bra skeppare med riklig erfarenhet och en entusiastisk coach för oss som seglade.
03/07/2022

5
Patrik S
{

Seglarkurs för nybörjare med Karin
Otroligt lärorikt och roligt. Mitt seglar-jag har fått självförtroende.
03/07/2022

5
Lisa E
{

Privat seglarkurs
Ulrika var en mycket trevlig skeppare som gav utrymme och självkänsla för oss nybörjare.
17/06/2022

5
Lennart och Eva
{

Seglingskurs steg 2 med Ulrika
En fantastiskt bra seglingskurs med världens bästa lärare!
12/06/2022

5
Jonna K
{

Toppenkurs!
Gått seglingskurs med Birgitta som ledare, kände oss fantastiskt väl omhändertagna och fick verkligen lära oss massor! Båten, planeringen, momenten i utbildningen, allt jättefint och väldigt genomtänkt. Kan varmt rekommendera Vind o Vatten för dig som vill lära dig segla!
15/05/2021

5
capture d’écran 2022 08 04 à 09.56.16
Petter T
{

Bästa betyg till Vind och vatten!
Att segla med Birgitta är en fröjd. Man känner sig trygg och lär sig så mycket. Hon är en sann pedagog som förstår att utmana.
15/07/2020

5
Seglingsnjutning
Tour17909
{

Seglingskurs för nybörjare
Hade fantastiskt väder och en superbra instruktör. Hade turen med varierande vindar att förhålla oss till och strålande sol. Gick igenom många moment, väldigt lärorikt. Över förväntan!
20/05/2020

5
Nourdjan C

Exempel på seglingsupplevelser

segling med övernattning
Segling med övernattning

Segling med övernattning

Drömmer du om att segla ut bland kobbar och skär och ankra upp för natten i en naturhamn? Våra kunniga skeppare välkomnar dig ombord på sina båtar och visar dig till pärlorna i Stockholms skärgård! Ta med familj eller vänner och segla två, tre eller så många dagar ni vill.

Pris från 5 386 kr/person, beräknat på fyra vuxna.

+ INFORMATION

segling,segling Stockholm,seglingsäventyr,skeppare,seglingsföretag,segelbåt,Vind o Vatten,Vind och Vatten,Vind o Vatten Segling,seglingsupplevelse,seglingstur,segeltur,dagstur Stockholms skärgård,utflykt Stockholms skärgård,segla i Stockholms skärgård
Seglingstur halvdag

Seglingstur halvdag

En kortare segling för dig som vill prova på att segla och kombinera dagen med andra aktiviteter, kanske en kajaktur eller en bra restaurang på Dalarö. Du hinner uppleva riktig skärgård med kobbar och skär! Boka båten med skeppare för en härlig tur med familjen eller kompisgänget.

Pris från 1 514 kr/person (beräknat på fem vuxna).

+ INFORMATION

gruppsegling
Seglingstur heldag

Seglingstur heldag

Här finns möjligheten att uppleva drömmen under segel! Du bokar hela båten med skeppare för dig och din familj, eller dina vänner, och får den för er själva under en hel dag. Er skeppare lotsar er till skärgårdens pärlor. Turen inkluderar besök i naturhamn och ni kommer få delta i att segla båten hur mycket ni vill!

Pris från 2 154 kr/person (beräknat på fem vuxna).

+ INFORMATION

Birgittas blogg

gran canaria sunset
Överens med havet

Överens med havet

Väder och vågor påverkar långseglingen och planeringen, och Birgitta och hennes man går ner i varv och anpassar seglingen och livet ombord efter omständigheterna. Kanarieöarna är ett bra seglingsområde på vintern! Men snart vår och dags att resa hem till den svenska sommaren.

Läs mer

väggmålning madeira
Hur lång tid tar det att segla till Kanarieöarna?

Hur lång tid tar det att segla till Kanarieöarna?

En av de vanligaste frågorna vi fick innan vi gav oss iväg på vår långsegling var: ”Vad är målet, vart ska ni segla?” Och, när vi förklarat att vi inte hade något särskilt mål utan att vi ser resan i sig som ett sätt att leva och som en slags upptäcktsfärd, men att vi nog helt säkert skulle komma att passera Kanarieöarna, kom följdfrågan: ”Hur lång tid tar det att segla till Kanarieöarna?”

Läs mer