Om Birgitta

Om Birgitta

Jag som driver Vind o Vatten heter Birgitta Silfverhielm. Jag har vuxit upp med segling, och haft skärgården från Arholma till Västervik som lekplats om somrarna sedan tidigt 60-tal. När jag flyttade hemifrån köpte jag mig genast en egen båt, och började drömma om vad som kunde finnas bortom horisonten. Som 25-åring gav jag mig iväg från Stockholm som besättning på en segelbåt med destination Västindien. Efter åtta månader var jag hemma igen, och ville bara fortsätta segla. Jag gav ett löfte till mig själv att en dag göra en långsegling på egen köl.

Med dåvarande träfolkbåten började jag som seglingsinstruktör för Båtägarskolan, och fortsatte under många år lära vuxna att segla. Efter 18 kurssäsonger och fyra båtar, var det dags att starta något nytt och eget. Tankarna på att utveckla  en seglingsverksamhet utifrån mina egna erfarenheter tog form, och jag började hålla privata seglingskurser för familjer och grupper. Ur detta utvecklades så småningom även ren charter och en- och flerdags nöjes- och semesterseglingar för familjer och grupper. Jag ville erbjuda ett personligt möte där kundens individuella behov fick styra.

År 2008 fick den dåvarande båten, en snabb men något trång Smaragd, lämna plats för den nuvarande. Linjett 35 är en riktig kvalitetsbåt som klarar de högsta krav på komfort, seglingsegenskaper och trivsel. Det är inte vilken båt som helst utan en svenskbyggd seglare av mycket hög kvalitet. Hon gör ingen besviken!

Min utbildning och erfarenhet i korthet: Skepparexamen och Fartygsbefälsexamen klass VIII, STCW 95 Basic Safety, Utsjöskeppare, Oceanskeppare samt Maksinbefälsexamen klassVIII. Gedigen erfarenhet av såväl långfärdssegling som skärgårds- och kappsegling. Jag är av NFB auktoriserad förhörsförrättare för seglarintyg 1-3 och förarintyg.

Min drivkraft till att hålla på med detta är livslång. Jag älskar att förmedla segling till mina gäster, som kan vara både familjer, grupper, företag, enskilda och utländska turister från hela världen. Det är fantastiskt att se människor växa med seglingen och njuta av uppelvelsen, speciellt om jag har har gäster ombord som aldrig seglat förut.

Eftersom jag utan problem kan segla båten själv, och dessutom är professionell seglingspedagog och -coach, går det bra att komma ombord helt utan förskunskaper.

Under säsongen 2017 kommer jag att äntligen börja prova på min livsdröm – att segla lite längre. Därför kommer min samarbetspartner Roland Palm att, med sin Arcona 36, genomföra dagseglingar under tiden före midsommar samt i augusti för de som inte kan hålla sig tills jag är tillbaka.